Naar bedrijfsmakelaars

Transparant bieden middels een uniek concept bij
Van de Loosdrecht Makelaars

In de krappe woningmarkt van de gemeente Nunspeet en omgeving worden veel woningen verkocht per inschrijving. Dit heeft echter nadelen. Het biedproces is niet transparant, waardoor het voor veel consumenten, onder wie veel starters, een spreekwoordelijke ‘black box’ is.

“Dit leidt vandaag de dag tot veel teleurstelling bij bieders die net achter het net vissen”, aldus AartJan de Jong en Jarik Niebeek van Van de Loosdrecht Makelaars “’Als ik geweten had wat het hoogste bod geweest was, had ik nog wel een beter bod willen doen’ is een veelgehoorde uitspraak.”

Als alternatief voor de inschrijving of één-op-één onderhandeling, heeft de NVM het digitale biedingssysteem NVM Online Bieden gelanceerd. Het platform maakt alle biedingen voor iedereen inzichtelijk, met een vooraf afgesproken start- en einddatum. Verkopers gebruiken NVM Online Bieden om via een transparant prijsvormingsproces het meest gunstige bod voor hun woning te realiseren.

“Omdat potentiële kopers precies kunnen zien wat een ander geboden heeft, is het voor hen eenvoudiger om de hoogte van een bod te bepalen. Bovendien hebben ze de keuze opnieuw biedingen uit te brengen in het geval zij tijdens de biedronde overboden worden. Deze wijze van verkopen geeft alle geïnteresseerden gelijke kansen en draagt bij aan de totstandkoming van een eerlijke prijs”, aldus Jarik Niebeek.

Het is uiteindelijk aan de verkoper om te beoordelen welke van de uitgebrachte biedingen, in combinatie met eventuele voorbehouden, het meest gunstige is.

“Als je streeft naar het beste resultaat voor je verkoper, mag Online Bieden niet ontbreken”

Wij zijn het enige kantoor in onze regio dat Online Bieden inzet en daarmee kunnen we ons onderscheiden. Wij hechten waarde aan innovatie en vinden deze nieuwe methode een grote toevoeging op onze dienstverlening. Wij streven altijd naar het beste resultaat voor onze opdrachtgevers. Een goede presentatie op Funda mag dan ook absoluut niet ontbreken in dit proces. Iets wat altijd hoog in het vaandel staat bij ons kantoor. Een verzorgde presentatie biedt de verkoper meer kansen dan wanneer de woning wordt gepresenteerd op standaard social media-kanalen.

Verkoopplannen en wilt u ook op deze manier uw woning verkopen? Neem dan voor informatie over het NVM Online Bieden contact op met Van de Loosdrecht Makelaars. Tel: 0341 – 252 363

Op zoek naar een woning?
Plaats gratis zoekopdracht